LEUKE EN MINDER LEUKE BERICHTEN..

In deze blog start ik met niet zo’n gezellig bericht, want sinds anderhalf jaar word ik belemmerd door verschillende allergieën, zoals graspollen, bomen, fijnstof en contactallergieën. In het begin was het een zoektocht, omdat ik ergens wel voelde dat er iets niet klopte, maar wat kan dat zijn? Vorig voorjaar heb ik de eerste testen gehad en helaas werd mijn vermoeden waarheid: is heb last van verschillende allergieën.
Het afgelopen jaar ben ik nog volop aanwezig geweest in het Natuur Atelier, maar helaas gaat dit niet meer fulltime op deze locatie. In overleg met elkaar hebben wij besloten om onze openingstijden aan te passen aan deze situatie.
Dit betekent dat u tot half september 2021 nog van harte welkom bent tijdens onze openingstijden: iedere donderdag, vrijdag en de eerste zaterdag van de maand van 10.00-16.30u. Buiten deze openingstijden kunnen er geen afspraken meer worden gemaakt.
Na half september 2021 zijn wij, met de Pluktuin en het Natuur Atelier, alleen geopend voor groepen volgens afspraak. Een spontaan bezoekje aan ons kan nog wel tijdens tien Open Zaterdagen in het jaar die wij zullen organiseren.
Hoe gaat het verder met onze activiteiten? Dit kunt u lezen onderaan dit bericht en op onze websites!

Vervolgens wil ik ook graag het leuke bericht delen.
In de afgelopen dertig jaar als bloemist heb ik mijzelf beloofd om eens de Proeve van Meesterschap voor de bloemsierkunst te behalen. De Proeve van Meesterschap is het hoogst haalbare in de bloemsierkunst waarna je Meesterbinder bent. Met mijn opgebouwde ervaring en twee volwassen dochters thuis is het een mooi moment om de Proeve te gaan behalen.
Sinds december 2020 ben ik, samen met nog twee andere bloemfanaten, in het traject van de Proeve gestapt, met als doel rond april 2022 de Proeve af te leggen.
Het onderwerp waar ik mij in verdiep en wat ik verder ga uitwerken heeft te maken met bovenstaande. Ik doe onder andere onderzoek naar wat een pollenallergie voor een mens betekent. Hierbij ga ik op zoek naar de beperkingen, maar vooral ook naar de mogelijkheden voor mensen met allergische klachten om de natuur volop te kunnen beleven.
Halverwege dit jaar komt er een aparte pagina op deze site waarop ik het verloop van mijn Proeve van Meesterschap zal beschrijven.
Het is een hele leuke uitdaging om aan de Proeve te werken via Aeres Hogeschool in Wageningen. Ik word door een mentor begeleid en we hebben meerdere ontmoetingen in Wageningen, samen met de docenten en de andere twee bloemisten. Ieder volgt zijn/haar eigen traject met als doel een positieve afronding over een jaar!

Zo komt minder leuk nieuws en leuk nieuws samen,
met voor mij een uitdaging om hier iets positiefs uit te halen!Onze activiteiten vanaf 2021:

∙ De High Tea’s en lunches zijn alleen nog mogelijk voor groepen volgens afspraak. Tot september tijdens onze openingstijden en na september 2021 in overleg.

Workshops blijven wij geven, zowel fysiek als online.

Wandeltochten en fietstochten zullen gaan plaatsvinden op de open zaterdagen en mogelijk tussendoor.

∙ De winkel gaat in kleinere vorm door, met onder andere leuke geschenken. Hiervoor bent u van harte welkom tijdens de open zaterdagen. De artikelen uit onze winkel zijn ook verkrijgbaar via onze webshop.

∙ Als laatste: boeketten, bloemen en bloemwerk voor diverse gelegenheden blijven wij verzorgen op bestelling! Dit is tenslotte het vak waar ik dertig jaar geleden voor heb gekozen. Hier ben ik nog steeds met heel veel plezier in werkzaam, ondanks de beperkingen van de allergieën. Als het even kan laat ik dit niet los!

Kijk voor de uitgebreide informatie op onze websites, WWW.NATUURATELIERWESTLAND.NL en WWW.DEPLUKTUIN.NL.


Heb je vragen, opmerkingen of tips, mail mij gerust!c001ac799fjpg