NIEUWS UIT DE TUIN EN HET ATELIER

Inmiddels groeit en bloeit de Pluktuin volop. Regelmatig een regenbui, een heerlijk zonnetje op z’n tijd, zorg en aandacht voor alle planten door Jaap en Riet zorgen voor een mooi tuinseizoen. Op dit moment van schrijven staat de Catalpa weer zo mooi te bloeien, zijn de borders roze en blauw gekleurd en is het genieten in de nutstuin met een breed scala aan insecten en vlinders die van bloem naar bloem vliegen. Ik kan nog veel meer moois opnoemen maar het zelf beleven is nog beter. Kom eens langs tijdens onze openingstijden en geniet van de kleurrijke bloemen, het rustgevende groen, de fluitende vogels en de zoemende insecten!


29ab062640jpg

• Nog meer nieuws!

Na de versoepelingen van 5 juni zijn wij weer volop in bedrijf. De tuin en Serre zijn groot genoeg om voldoende afstand te houden van elkaar mede door onze verschillende ruimtes, hoekjes en zitjes. Zo kunnen wij weer groepen ontvangen voor High Tea, lunch en workshops. De afgelopen weken hebben al velen hiervan gebruik gemaakt. We hanteren een maximale grootte van groep afhankelijk van het gekozen arrangement. Hierbij houden wij rekening met onverwachtse weersomstandigheden zodat iedereen wanneer nodig in onze Binnen Tuin kan zitten, met voldoende ventilatie en afstand. Graag adviseren wij jullie betreft de mogelijkheden voor een leuk uitje.

Binnenkort hoop ik nieuwe datums te kunnen geven voor de workshops volgens inschrijving. Nu de besmettingen hoog zijn en het kabinet het ook nog niet helemaal weet, kan ik helaas nog geen workshops plannen. Maar zodra het allemaal een beetje de goede kant uit gaat stuur ik jullie de datums meteen toe en vervolgens komen deze ook op onze site te staan.
We borrelen van de leuke ideeën maar deze staan nog even in de wacht.

Afgelopen weken heb ik zelf lessen gevolgd voor assessor en dit traject positief afgesloten met het certificaat voor examen praktijkbeoordelaar. Dit betekent dat ik vanaf heden praktijk examens MBO bloem, groen en styling kan en mag beoordelen. Al eerder heb ik leerlingen beoordeelt voor de overgangstoetsen, nu ook oetsen van examenwerk, erg leuk om te doen!

Vorige week kon de Open Imkerijdag helaas niet doorgaan. De NBV had in een eerder stadium al besloten dat dit landelijk meerdaags evenement geen doorgang kon vinden. Vanuit het NBV is het bijenjournaal gemaakt. Online informatie over bijen verdeeld over meerdere afleveringen, leuk voor jong en oud! Bekijk deze afleveringen hier: BIJENJOURNAAL NBV


8f13c3ad9a 2jpeg

-Workshops

Voor de zomermaanden hebben we weer een nieuwe bloemschikking gemaakt met een online instructievideo. De gebruikte vaas is al eerder opgemaakt als Paasschikking. Nu wordt deze zomers geschikt met schelpen, zomerbloemen en takken van de kiwiboom. Het leuke aan deze schikking is dat je hiervoor zelf de bloemen kunt uitzoeken in ons Atelier op donderdag of vrijdag. Bekijk de instructievideo van deze schikking door op de afbeelding hierboven te klikken. Bestel het pakket telefonisch of via onze webshop, met of zonder vaas en ga in de zomervakantie thuis aan de slag.
Maak er een leuke middag of avond van, bijvoorbeeld samen met je vriendin, zus, moeder of de kinderen aan de keukentafel! Zet een lekker kopje thee of koffie en geniet van de lekkernij welke ook in het pakket aanwezig is. Ook dit pakket kan verstuurd worden door heel Nederland via Post NL. De gewenste bloemen versturen wij mee na telefonisch overleg.


ac4445166e 2jpeg

• High Tea en lunch
Vanaf 2021 organiseren wij een High Tea of lunch alleen nog met groepen vanaf 6 tot ongeveer 45 personen afhankelijk van het jaargetijde en de coronamaatregelen.
Dit is in aanloop naar half september aanstaande wanneer onze openingstijden gaan veranderen.
Een gezellige ochtend of middag met een klein gezelschap kan nog tot half september genieten van het Thee Tafeltje: thee drinken met diverse zoete hapjes op een leuke plek in onze tuin. Dit is mogelijk volgens afspraak tijdens openingstijden.
Een High Tea met een klein gezelschap is mogelijk op onze ‘Thee voor Twee’ middagen zie de onderstaande data. Ook na half september zullen wij iedere maand zo’n middag organiseren. Waarbij we voor meerdere kleine gezelschappen tegelijkertijd een heerlijke High Tea serveren, ieder op een leuke plek in onze tuin en Serre zowel buiten als binnen. Schrijf je nu in voor twee tot maximaal zes personen:

“Thee voor Twee’ :

vrijdag 20 augustus van 14.00-16.30u nog 6 plaatsen beschikbaar
vrijdag 3 september van 14.00-16.30u nieuw!


7549e5a233jpeg

- Openingstijden:

Tot 15 september 2021:

- Donderdag en vrijdag van 10.00-16.30u

- De eerste zaterdag van de maand van 10.00-16.30u.

- Groepen volgens afspraak op deze of andere dagen

- Bloemen en boeketten tijdens onze openingstijden en volgens afspraak afhalen of bezorgen op het gewenste tijdstip

Na 15 september 2021:

- Zijn wij geopend op onze open zaterdagen van 10.00-16.30u kijk voor de data op onze sites.

- Groepen volgens afspraak van maandag t/m zaterdag minimale groepsgrootte afhankelijk van het gekozen arrangement, zie ook onze sites

- Bloemen en boeketten alleen volgens afspraak, afhalen of bezorgen op het gewenste tijdstip

Kijk voor alle informatie op WWW.NATUURATELIERWESTLAND.NL


188e898ca7 1jpg

Proeve van Meesterschap

De vorderingen van mijn traject van de Proeve van Meesterschap gaan intussen gestaag door. Met als titel “Prikkelende Pollen” wil ik het onzichtbare zichtbaar maken voor iedereen die graag in de natuur vertoefd en van bloemen en mooie boeketten houdt, iedereen met of zonder hooikoortsklachten. Door middel van onderzoek, veel lezen, uittesten en bundelen kom ik iedere keer weer een stapje verder.
Voor mijn onderzoek heb ik een enquete: ENQUETE CONSUMENTEN UITWERKING.DOCX samengesteld, over de beleving van hooikoorts bij hooikoortspatiënten en
huisgenoten of bekenden van mensen die deze klachten hebben. Het zou heel fijn zijn als zoveel mogelijk mensen deze vragenlijst willen invullen voor een zo breed mogelijke toetsing. Het invullen hiervan duurt maximaal 10 minuten, de ingevulde enquête kan via de mail gestuurd worden naar info@natuuratelierwestland.nl   Alvast hartelijk bedankt voor de medewerking!


917be52860jpg


Bloemschikcompetitie

Vind je bloemschikken ook zo leuk en durf je het aan om je kwaliteiten eens te laten toetsen? Geef je dan op voor de bloemschikcompetitie van Gardenista. Eind september vindt dit Groenfestival plaats in de buurt van Zwolle. In de bijlage van deze nieuwsbrief is de flyer toegevoegd en via de website van Gardenista vind je alle informatie. Ik ben heel benieuwd of je deze uitdaging aan gaat, laat het me weten en wie weet kan je nog wat handvatten gebruiken! HTTPS://GARDENISTA.NL/DEELNEMEN/COMPETITIES/